Faaborg-Midtfyn

I Faaborg-Midtfyn Kommune mødes vi i det nye Hjerneskadecenter i Hillerslev, som netop er indviet den 4.april 2017.
Her mødes vi hver mandag aften til social hygge og samvær.

1. mandag i hver måned har vi fællesspisning, social hygge og fællesskab. Vi aftaler fra gang til gang hvad vi skal have at spise, og det koster 50.- kr. at deltage – (betalingen er for maden alene) og er der overskud på madkontoen sparer vi op til noget lækkert!

2. mandag i hver måned er det ren MANDEAFTEN, kun for mænd og her starter vi med at spise sammen, en god middag, som vi laver i fællesskab, lidt god vin, en øl eller sodavand, efter hvad man nu engang er til! Prisen afhænger selvfølgelig af hvad vi skal have at spise!

3. mandag i hver måned er der dømt spilleaften, vi mødes og hygger nogle timer med forskellige spil, alt lige fra kort til skak/backgammon eller bare et slav Ludo, maden har vi enten selv med hjemmefra, eller vi kører en tur på den lokale grill, for at stille sulten! (Egenbetaling)

4. mandag i hver måned er det TØSEAFTEN – så er det pigernes tur til at mødes og spise, strikke snakke og hygge sig! Man aftaler fra gang til gang hvad man ønsker at spise, og ofte er det sådan at man uddelegere opgaverne, alle har noget med, og borddækning, servering og opvask deles man om!

Er der en 5. mandag i måneden er denne afsat til et foredrag. Bestyrelsen bestræber sig på at finde en foredragsholder der kan fortælle om relevante emner som vi gerne vil høre mere om, det kan være alt lige fra videnskab om hjernen, til en rejseberetning fra et sted i verden.

 Onsdag formiddag og torsdag eftermiddag har vi emner vi beskæftiger os med eller blot hygger os sammen. Vi er kreative på mange måder, og da der altid er kaffe på kanden er det er et åbent værksted,  er alle velkomne til at kigge forbi og få en snak om alt muligt, og hvis lysten er der og kreativiteten blomstre kan vi alt lige fra male billeder på lærred, til at flette tasker, af gamle kaffeposer. Så mød op i vores nye lokaler som du finder på;

Kirkegyden 1 B, Hillerslev, 5750 Ringe

 

 

Hjerneskadeforeningen Sydfyn flytter til nye lokaler!

Faaborg-Midtfyn har fået et nyt hjerneskadecenter. Et center, hvor det faglige personale er samlet under ét tag. Det har længe været et stort ønske for Hjerneskadeforeningen Sydfyn – at den hjerneskaderamte borger kunne henvende sig på ét sted og der få kontakt til den/de relevante personer, der er behov for.

Vi har været glade for at blive hørt og for at være med i processen omkring etableringen af det nye hjerneskadecenter.

I det nye hjerneskadecenter vil der udover dagtilbuddet (kognitiv genoptræning), som hele tiden har været der, også være den fysiske genoptræning, som man er visiteret til. Hjerneskadekoordinatoren samt sagsbehandler vil være at træffe der i løbet af ugen.
Vi vil også være at træffe i det nye hjerneskadecenter og derfor flytter vi fra Tømmergården og ind nye lokaler, hvor vi bliver en integreret del af hjerneskadecenteret. Vores mål er, at når en borger er færdig med dagen genoptræning eller efter endt samtale med fagpersonalet og evt. venter på sin hjemtransport, så er vi der med en kop kaffe og en hyggesnak i ventetiden. Mange oplever et tomrum når genoptræningsforløbet er slut, men så tilbyder vi, at man kan blive en del af det fællesskab og det sociale netværk vi efterhånden har fået dannet. Vi har mange aktiviteter i løbet af ugen, også aktiviteter ud af huset, så der er nok at vælge imellem.

Husk på: Liv der reddes – skal også leves!

Stor TAK til Bente’s Bageri Ryslinge

for de flotte lagkager.