Vi gik Bornholm Rundt på kun 6 dage

Den 14. maj var der afgang fra Odense banegårsplads i 4 minibusser kørte vi afsted. Vi skulle nemlig til Bornholm og gå denne dejlige ø hele vejen rundt.
En strækning på ikke mindre end 120 kilometer, fordelt over 6 dage, med ca. 20 kilometer hver dag.
Turen var tilrettelagt af Lokalafdeling Sydfyn & Øerne, og arrangeret af Lonnie Braagaard og Frank Andersen.

Idéen til turen opstod på en sheltertur på Drejø, hvor vi gik rundt på øen, og her opsprang idéen om en længere tur, og en foreslog at vi gik Bornholm Rundt. Vi tænkte lidt over tingene, men blev ret hurtigt enige om at det kunne være en spændende opgave og helt sikkert en udfordring for mange. Men hvorfor kun Lokalafdeling Sydfyn & Øerne, vi ville brede det ud til hele landet, få så mange med som overhovet muligt, så Hjerneskadeforeningens mange lokalafdelinger fik et skriv omkring turen, og heldigvis var der flere der reagerede på vores henvendelse.

For at kunne gennemføre turen havde vi indhyret Naturterapeut Kirsten Heide, der som noget at det første skulle tage et smut til Bornholm for at undersøge muligheden for at gå på kyststien hele vejen rundt Bornholm.
Det var en glad og tilfreds Kirsten Heide der efterfølgende fortalte at det var en mulighed, selvom den nok var temmeligt udfordrende sine steder. Kirsten Heides efterfølgende opgave var at agere “Tovholder” på Kyststien når vi kom til Bornholm.

Så gik det store planlægningsarbejde i gang, der skulle findes overnatning på Bornholm, og vi startede med at booke både Storløkken Feriecenter og Æblehaven Feriepark – jo vi havde store planer, for vi ville jo gerne sætte aftryk ikke kun på Bornholm men også i folks bevisthed omkring Hjernesladeproblematikken.
Lonnie søgte fonde til at betale nogle af omkostningerne, og vi var heldige at få penge fra 3 fonde, der alle synes rigtigt godt om denne idé med at Gå Bornholm Rundt 2022. 

Vi gik igang med at tilrettelægge turen, og kort over Bornholm blev vendt og drejet, hvor vi skulle overnatte var også et problem, lige indtil vi fandt TEAM BORNHOLM, som meget velvilligt gik ind i projektet og foreslog at vi lejede hele Stokløkken Feriecenter og Æblehaven Feriepark. Jo vi havde store planer, vores mål var jo at nå 200 deltagere fra hele landet. 
Det viste sig desværre hurtigt at der ikke var den fornødne opbakning fra de andre lokalafdelinger, hvilket betød at vi måtte nedskalere turen til den 50 der havde tilmeldt sig da turens deadline blev nået. Nå men pyt 50 er også et flot tal, og vi gik med ildhu ind i at færdiggøre turen. På sidelinjen havde vi stor glæde og nytte af Kirsten Heide som afholdt flere træningsture og lavede små videoer omkring det at komme i form. 

Turen blev en langt større succes end vi på nogen måde havde turde håbe på, af de 43 der hver dag gik på ruten, gennemførte 19 de fulde 120 kilometer, en præstation der rækker langt ud over hvad vi havde turde håbe på. Lutter glade deltagere og store smil på læberne – det kan end ikke beskrives hvor stor en succes det har været for mange af deltagerne, som på tværs af lokalafdelingerne har dannet fællesskaber og venskaber, mødt nye mennesker og for næstes alles vedkommende overgået sig selv og flyttet grænser for hvad man kan – når man vil!

En stor tak til Trygfonden, Spar Nord Fonden og Jascha Fonden, som alle har doneret store beløb, så turen kunne gennemføres.